vrijdag 23 maart 2012

De lente is begonnen in week 4

Alweer een week voorbij en dus weer tijd voor een update over onze logees Ukkie en Pebbles. In heel Nederland is de lente losgebarsten en dus ook in huize van der Haven, want wat er gisteravond gebeurde was toch wel heel lenteachtig. Pebbles had namelijk vette sjans met een buurtkat, normaal zou de hele kamer bij elkaar grommen volgens haar baasje Patricia, maar nu was ze toch verdacht stil en erg lonkend naar buiten toe. De buurtkat kwam ook steeds dichterbij totdat er bijna alleen nog maar een raam hun scheidde van elkaar.

Nu vinden we dat natuurlijk best schattig om te zien, maar toch vinden wij de buurtkat niet echt geschikt voor Pebbles en lijkt hij meer op een loverkat. Wil niet discrimineren natuurlijk maar je moet ook luisteren naar je inuitie. En Pebbles verdient echt wel beter. Maar goed het is leuk te zien dat de lente echt is begonnen.

Er is ook wat meer energie in ons en de katten. Spelen vinden ze allebei erg leuk om te doen en ik ben er dus af en toe mee bezig om ze lekker te laten rennen door de woonkamer... Tv kijken is ook een hobby van Pebbles en dan vooral de sport. Dus als er voetballen en/of wielrennen op tv is dan zit ze letterlijk voor de buis. Zooo grappig

Wat ik ook leuk vind is dat ze als je thuis komt ze al een beetje blij zijn om je te zien. Daarvoor was het nog een beetje schrikken, omdat ze nog niet echt begrijpen dat je buiten loopt en eigenlijk gelijkvloers met ze bent. Dus in het begin als er iemand thuiskwam achter of voor was het voornamelijk grommen.

Verder hebben we afgelopen zaterdag een wijnproefavond gehad en hadden we een aantal vriendinnen over de vloer. Ik had het idee dat ze zodra ze de voordeurbel zouden horen ze naar boven zouden gaan en zich de hele avond niet zouden laten zien. Ik had ze ook iets eerder eten gegeven zodat ze dan even relaxt konden eten. Maar wat wil het geval ze zijn eigenlijk geen seconde boven geweest en ze hebben zich prima vermaakt tussen al die meiden. Ze kregen lekker veel aandacht natuurlijk en daar zijn ze dol op.
Al met al voor iedereen een geslaagde avond dus..

We proberen nu ook voor Patricia wat leuke filmpjes te maken die we dan op you tube zetten en of FB zodat ze ze af en toe even kan zien bewegen of horen. Ze mist ze verschrikkelijk natuurlijk en ik denk dat Ukkie en Pebbles haar ook missen hoor. Wat zullen die drie over een paar maanden weer blij zijn om elkaar te zien.
Ik kan niet wachten op dat moment, maar in die tussentijd maken we er wat moois van. Tot volgende week maar weer.

Ukkie, Rose Pebbles en Natasja

Geen opmerkingen:

Een reactie posten